Банкеръ Daily

Общество и политика

В Разград ще строят жилища за социално слаби

В Разград ще бъдат изградени социални жилища за хора в неравностойно положение. Вече е обявена обществената поръчка за избор на изпълнители за проектиране и изграждане на сградите. Това съобщиха от общинската администрация.

Четирите триетажни жилищни блокчета ще бъдат построени в източната част на жилищния комплекс "Орел". Около жилищата ще има паркоместа, площадки и алеи, ще бъде изградено парково обзавеждане и озеленяване.

В оборудваните и обзаведени 48 апартамента ще бъдат настанени 170 човека от уязвими малцинствени и социално слаби групи. Обитателите на новите жилища ще са основно бездомни или такива, живеещи в много лоши битови условия, родители с деца с влошено здраве и увреждания, хора в риск от бедност и социално изключване.

Кандидат за тези квартири ще бъдат определени по критерии, описани в Наредбата за реда и условията за настаняване под наем в социалните жилища.

Строително-монтажните работи ще се реализират по проект на общината, финансиран по оперативната програма "Региони в растеж".

Facebook logo
Бъдете с нас и във