Банкеръ Daily

Проф. Росен Стоянов:

В предизборната кампания ще наблюдаваме популизъм на макс

„В предизборната кампания ще продължи дефицитът на нормалното общуване, ще липсват новите лица и техните позиции за алтернативни политики. Политиците няма да съумеят заради нежелание да имат равнопоставени и добронамерени взаимоотношения с избирателите. Ще липсват идеологии и доктрини. Ще липсва лидерско говорене и лидерство“. Това каза пред БНР проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации в НБУ. 

Според него в кампанията ще има политикански каламбури и политическо разсейване, за да няма дясно-ляво. „Ще липсват по-смели и категорични коментари от страна на анализаторите... Ще наблюдаваме популизъм на макс“, допълни той. 

Проф. Стоянов оцени мястото на социалните мрежи в предизборната кампания: „Липсата на регулация в мрежите дава възможност за по-голяма възможност за по-свободно изказване на алтернативно мнение, но голямата част от хората, които не притежават дигитална грамотност, рискуват да попаднат в убийствената прегръдка на фалшивите новини, на троленето и на измислените сайтове, на манипулацията и пропагандата“. 

По думите му новият парламент ще е пъстър с между пет и седем партии и ще бъде трудно създаването на стабилно правителство. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във