Банкеръ Daily

Бойко Борисов от град Раковски:

В политиката инатът на никого не е дал добро.

В политиката инатът на никого не е дал добро. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в храм "Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов" в село Стряма във връзка с датата на изборите, става ясно от видео в профила му във "Фейсбук". Той изрази загриженост, че на 4 април е най-строгият пост на евреите, а католиците имат Великден.

"Надяваме се, че ще отидете да гласувате", каза Борисов. Във връзка с притесненията на депутата от ГЕРБ Младен Шишков за съставянето на избирателните секции заради празника, Борисов отговори: Сега какво да направим? В политиката инатът на никого не е дал добро".

Той коментира и средствата за вероизповеданията в страната. "Знаете, че и за православните свещеници, вие си получавате заплатите години наред вече, ходжите, Мюфтийството, католическата общност и на всички останали", каза още Борисов.

Бойко Борисов отчете, че България е прекрасна страна. "От вчера в едно село Брезница ли се казваше видях такава архитектура на джамията, просто произведение на изкуството. От другата страна в Добринище православна църква, ама не можеш да си представиш каква красота. Днес сме тук в тази катедрала. Сега ще погледнем и католическата катеднрала в град Раковски", каза още Борисов.

Министър-председателят изпрати и специални поздрави на митрополит Николай.

Мерките ни са либерални, защото имаме добро управление и можем да управляваме кризи, похвали се премиерът.

„Либерални мерки, няма вечерен час. Още от гръцката криза през 2009 година – най-голямата финансова криза. После миграционната криза. В България – нула миграция. Сега пандемията – 27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят. Милиард и 300 милиона близо сме дали от двете министерства: социалното и икономическото, за подкрепа на бизнеса. Само дотук е към 7 млн. лв. за тази зона“, допълни той.

Заедно с министър-председателя в Раковски са министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, на социалната политика Деница Сачева и представители на местната власт.

На днешния Антоновден министър-председателят запали свещ за здраве в църквата. Той си спомни и за покойния проф. Божидар Димитров. Именно той заедно с премиера Бойко Борисов са основните дарители на храма. Църквата "Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов" бе осветена от Негово високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай през 2014 г. Инициатор на построяването му е настоящия кмет на селото Васил Черпелийски. Предстои изографисването на храма, поясни свещеника на църквата.

Борисов заяви, че католическата общност у нас е една от най-съвестните и ще посети и католическата катедрала в града. "Едно време не смеехме да ходим на църква и сега се радваме, че вие правите всичко за храмовете", каза местна жителка. Премиерът отговори, че  помни това време и като дете той също потайно е ходил с майка си на Великден да пали свещички за здраве. 

След това Борисов посети и индустриалната зона край Раковски, където инвеститорите са англичани. На шега Борисов заяви,че и английският премиер Борис Джонсън му е казвал на времето,че като се пенсионира ще дойде да живее в България. Изтъкна, че мерките у нас били по-либерални, отколкото в UK. Той поясни, че имаме добро управление на кризата. И даде пример с икономическата криза от Гърция, след това мигрантската. И заводите работят, каза той и допълни, че над 1,4 млрд. лева са дали за бизнеса.

Деница Сачева разясни, че 24 компании от индустриалната зона са ползвали мерките за подкрепа за бизнеса за 7 млн. лева. Борисов пък изтъкна, че ще имат и пречиствателна станция. От зоната обясниха, че ще правят и соларен парк.

"5 хил. души работят в Индустриална зона "Раковски" край с. Стряма, а през последните 20 години тя е осигурявала препитанието на над 30 000 души. Тук има над 200 компании, като 24 от тях са се възползвали временно от мярката 60/40. Полученият ресурс за запазване на заетостта е 7 млн. лв.", написа по-късно във Фейсбук Бойко Борисов.

"С 1,3 млрд. лв. сме подкрепили бизнеса чрез мерките на МТСП и МИ. По схемата 60/40 вече са изплатени 714 милиона лева и са запазени над 250 хил. работни места", допълни той.

Премиерът Бойко Борисов посети и ОУ "Христо Ботев" в град Раковски. Той попита учителите дали са почувствали увеличението на заплатите и получи положителен отговор

Facebook logo
Бъдете с нас и във