Банкеръ Daily

Общество и политика

В политиката бях дискредитиран, заяви Цветан Цветанов

"Предизвикателства" е думата на 2019 г. според Цветан Цветанов. Попитан в предаването "Годината" по Дарик дали му е мъчно за политиката, той каза, че се чувства добре. Цветанов посочи, че иска да разгърне това, с което се е захванал в неправителствения сектор.

На въпрос защо си е тръгнал от политиката, бившият „втори” в ГЕРБ заяви: „Защото така прецених. Реших го заедно със семейството си.“ По думите му той е бил дискредитиран, имало е интерес от неговото дискредитиране. Хора, които са около и в ГЕРБ са имали известни интереси, обясни Цветанов. Той отрече обаче в това роля да има премиерът Бойко Борисов.

„Първите опити за моето дискедитиране бяха още през 2010 г. Тогава обявявах имотното си състояние. Това беше практика. Никой обаче не погледна в дълбочина. Те са от 1964 г. до 2008 г. Тогава със съпругата ми си купихме със заем. Другите апартаменти са ми наследство”, коментира Цветанов сагата с шестте му апартамента тогава.

„Сега никой не се интересува от моите имоти. Сега имам един апартамент, където живея със съпругата ми. Няма смисъл да опровергавам обвиненията, опитах се да опровергая всичко през 2010г.“, каза още той. И добави, че се е видяло, че може и без Цветан Цветанов да се взимат избори.

Попитан защо ГЕРБ загуби ключови градове, сред които Русе и Благоевград, Цветанов заяви: „Това са грешните управленски решения, които се вземат в партията и липсата на диалог“.

"Предполагам, че Борисов си е същият. Просто аз не съм го познавал достатъчно добре. Трябва да се търсят каузи, което обединява  институции и политици“, коментира още Цветанов. "Реалност" ще бъде думата на 2020 г. според него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във