Банкеръ Daily

Николай Хаджигенов:

В Петър Илиев видяхме комбинация от Сидеров, Филчев и Борисов

Това е готов състав за "Ку-ку" правителство. Не просто няма да подкрепим проектокабинета на "Има такъв народ", а ще гласуваме "против" - заради механизма на съставяне на правителството, заради тази самодоволност и самодостатъчност, която ни е безкрайно позната от последните 12 години. Това каза пред БТВ зам.-председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов. 

"Този диктат, като идея за управление, е антидемократичен. Тази диктатура е всичко онова, срещу което някои от нас се борим. Може би във фирма "7/8" това е приемливо, но в нормалния свят не е. От ИТН казват: "Ще направите каквото искаме". Не е това начинът. От ИТН чухме,  че не те са направили някаква тъпотия, а че всички други са виновни. Тази агресивна самонадеяност може би е добре да мине през нещо като психотест", заяви Хаджигенов.

"Те разбират политиката и управлението като автократичен акт – има някакъв цар, който ни спуска неща и ние сме длъжни да ги изпълняваме", подчерта Хаджигенов. 

"С думите, че това е политическата детска градина явно съм вдигнал нивото. Това е политическа детска ясла", добави той.

"В последните месеци ми излезе пяна на устата да обяснявам как трябва да бъде съставено коалиционно правителство. Не говорим за коалиция, а за подкрепа. За да сложим разделителни линии – кои сме ние, кои са те, трябва да има политическо споразумение", коментира зам.-председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Той за пореден път повтори, че на са искали постове. "Нещо повече – декларирахме, че не искаме постове. Ние сме в политиката за да дадем, не за да вземем. И сме в политиката не за да управляваме силово, а умно", посочи Николай Хаджигенов. 

Той коментира и предизвикалото множество коментари участие на кандидата на ИТН за вицепремиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев в сутрешния блок на Нова телевизия: "Видяхме комбинация между ранния Волен Сидеров, Филчев и Бойко Борисов. Това за какво ни е? Няма въобще смисъл да си задаваме въпроса как това нещо ще прави правосъдна реформа".

Facebook logo
Бъдете с нас и във