Банкеръ Daily

Общество и политика

В парламента се краде, оплакаха се от ГЕРБ

Снимката е илюстративна.

Дебатът за оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева изцяло изгуби посоката си. След множество лични обвинения, обиди, процедури по начина на водене депутатите излязоха в почивка по предложение на ДПС. Това обаче не тушира напрежението.

Стигна се до там, че от ГЕРБ заподозряха социалистите в кражба. Председателстващият заседанието Емил Христов пък се оплака, че не може да си намери очилата.

"В пленарната зала се краде. Драгомир Стойнев взе папката на Спас Гърневски и я даде на Георги Гьоков", каза депутатът от управляващата партия Младен Шишков в декларацията от името на групата.

"Не само, че стигнахте дъното, а го подкопахте. Това беше срамота. За какво става дума? Точно преди почивката г-н Гърневски, докато изчакваше реда си за изказване, г-н Стойнев по недостоен начин, взе неговата папка", каза още Шишков.

По думите му 2 часа Гърневски си е подготвял изказването. "Папката беше връчена на г-н Гьоков. Ако това може да бъде считано за шега, последствията бяха много по-тежки, защото г-н Гьоков по най-непристоен начин тръгна да излиза с тази папка от залата, след което беше посрещнат от колегата Манев и беше помолен тази папка да бъде върната", разказа народният представител от ГЕРБ.

"Групата от БСП се нахвърли физически върху колегата Манев. Аз съм пряк свидетел на събитията. Това е дъното на поведението на колегите от БСП. Знаем, че за вас ниският рейтинг на Народното събрание работи във ваша полза, но не подкопавайте основата, върху която вие стоите. Това е обидно за всички нас. Силно настоявам този случай да бъде изнесен явно с камерите, със свидетелите, за да стане ясно, че колегите от БСП имат навика да крадат не само физическа, но и интелектуална собственост", настоя Шишков.

В крайна сметка стана ясно, че папката е върната на Гърневски.

"Благодаря, г-н председател, поне папката е пълна, всичко е вътре. Надявам се тези, които я взеха, да са прочели нещо. Обаче комунистът си е комунист – може да е една папка, но трябва да открадне нещо. Цялата държава откраднаха по време на прехода, минаха вече на канцеларски материали", каза той и се опита да се върне на дебата за оставката на Караянчева.

По думите му нямало адекватни аргументи за предсрочното ѝ отстраняване. "Затова след като чух вашите аргументи днес и вчера, нахвърлях няколко неща, които считам, че са в основата. Исканата оставка на председателя на Народното събрание е сатанински политически пир по време на чума. Опит за преврат срещу законното българско правителство, целящ да обърне в обратна посока европейският път на България“, изтъкна Гърневски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във