Банкеръ Daily

Общество и политика

В парламента коментираха оставката на Цветанов като "очаквана развръзка"

Като "очаквана развръзка" и "замитане на следи" коментираха в парламента новината за оставката на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в ГЕРБ. 

 Заместник-председателят на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов коментира пред журналисти, че очевидно човек може да реши във всеки един момент да спре да се занимава с политика и да бъде по някакъв друг начин полезен на обществото. Според него такава развръзка била очаквана след сагата "Апартаментгейт". По думите на Веселинов идеята на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е да се скъса с лицата, които по една или друга причина са създали лош имидж на партията и да се търси някакъв нов приемлив образ.

Александър Симов ("БСП за България") пък коментира, че очевидно има процес на замитане на следите в ГЕРБ. "Няма как да заличиш мазните отпечатъци от местопрестъплението, дори и да накараш Цветан Цветанов да емигрира", посочи той и отбеляза, че с оттеглянето на Цветанов "Апартаментгейт" не става по-малко актуален, както и терасите колкото футболни игрища и къщите за гости. Той допълни, че победата на вота не означава прошка. 

От своя страна Хамид Хамид заяви, че от ДПС никога не са коментирали и не са се намесвала във вътрешните работи на нито една партия и няма да го направи. Той отбеляза, че всяка политическа партия си има своя устав и правила, собствен вътрешнопартиен живот. "Коментарът ни е същият, както беше и при оставката на Корнелия Нинова - нямаме коментар, това си е работа на самите партии, нас ни интересува ДПС." Той отклони към ГЕРБ въпроса как оставката на Цветанов от ръководните постове в партията ще се отрази на политическия живот.

Facebook logo
Бъдете с нас и във