Банкеръ Daily

Общество и политика

В Париж вече глобиха първите магазини за отворени врати при работещи климатици

Изключение се прави само за барове и ресторанти с открити тераси.

Собственици на парижки магазини получиха първите си глоби за това, че продължително време те са оставили вратите отворени при работещи в помещенията климатици. За това пише вестник Le Parisien.

От 25 юли парижките магазини са длъжни да затварят своите врати, когато има включени климатици в съответствие съз заповед, подписана на 22 юли от кмета на Париж Ан Идалго, във връзка с извънредната климатична ситуация и енергийната криза. Изключение се прави само за барове и ресторанти с открити тераси.

Ако врата или прозорец на магазина при включен климатик се оставят отворени, на собственика се налага глоба до 150 евро.

По данни на вестника, първи под "ударите" на тези изисквания са попаднали магазини на улица "Риволи". Колко от тях са били глобени от кметството на Париж не са уточнили.

Както се отбелязва, парижката полиция продължава проверките за спазването на новите правила.

В края на юли министърът на енергината трансформация на Франция Анес Пане-Рюнаш заяви, че в магазините, с цел икономии на електроенергия в страната, ще бъде забранено да се държат вратите отворени при работещи климатици или системата на отопление, а също така се разширява и забраната за светлинната реклама през нощта

По-рано беше съобщено, че във френския регион Прованс - Алпи - Лазурен бряг са въвели забрана за използване на душовете на плажа, за да се прави икономия на вода заради засушаванията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във