Банкеръ Daily

Асен Василев отговори на Томислав Дончев:

В основата на коалицията стои дълбока антикорупционна програма

В основата на тази коалиция стои дълбока антикорупционна програма, която е толкова необходима на българското общество, че партии от различния спектър са готови да загърбят собствените си интереси, за да се проведе тя. Това каза от парламентарната трибуна съпредседателят на "Продължаваме промяната" и кандидат за вицепремиер по европейските фондове и министър на финансите в бъдещия редовен кабинет Асен Василев.

Така той отговори на Томислав Дончев от ГЕРБ, който по-рано заяви: „Ако има спояващ елемент в тази коалиция, това е омразата. Просто всички вие заедно не харесате някой друг. Друг въпрос е дали е достатъчно, за да управлявате и то добре".

Василев съобщи, че коалицията ще се състои от четири много различни партии, които обаче са успели да намерят общото помежду си. Той посочи, че целта ще бъде подсигуряването на достойни старини за пенсионерите, добре платени работни места, развитие на икономиката, по-добра образователна система.

"Желанието е да се изгради държава, с която се гордеем и която има успехи в различни сфери, а не такава, която влиза в срамните списъци на света като "Магнитски", подчерта Василев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във