Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия парламент ще трябват и биткаджии, смята Манолова

Мая Манолова

От изявленията на Борисов е ясно, че статуквото се готви за реванш, че се готви за реставрация на старото, на мафията, на корупцията. И в следващия парламент ще има нужда освен от експерти, но и от биткаджии. Нашето присъствие в следващия парламент ще бъде и гаранция, че Борисов, че ГЕРБ и ДПС няма да се върнат във властта, коментира пред БНТ председателят на коалицията "Изправи се. БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова.

"Избирателите трябва да знаят, че гласувайки за "Изправи се. БГ! Ние идваме", или за "Продължаваме промяната" или за "Демократична България", гласуват за следващо редовно правителство, в което ще участват формациите на протеста, които няма да допуснат реставрация на стария режим. Според нея предстои демонтирането на модела, възстановяването на нормалността, на демокрацията и на почтеността в управлението", подчерта тя. 

По думите ѝ Комисията по ревизията е била единствената парламентарна комисия, която се е заела с енергийните дружества.

"Трябва да е ясно, че малкият и средният бизнес ще получи пряка финансова подкрепа от държавата за увеличената цена на тока. Което означава прогнозната пазарна цена, определена от КЕВР в сила от 1 юли, е 120 лв. на мегаватчас. Разликата до реалната пазарна цена, през септември средната цена беше на нива между 240 и 250 лв., трябва да бъде поета от държавата. Т.е., цялото увеличение на тока до края на отоплителния сезон", обясни Манолова.

Така според нея са постъпили правителството на Испания и на Франция, и на Гърция, където е замразено повишаването на цената на тока, защото държавата поема горницата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във