Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ" четете:

Държавните пари - заложници на политическата криза

Инициативите, които Борисов изреди на срещата с актива на ГЕРБ, могат да бъдат гласувани от депутатите в рамките на седмица. Бихме му предложили да разпореди на Цвета или на някой от депутатите си да съберат необходимите подписи за свикване на извънредна парламентарна сесия и да прекъснат плажуването си.

Ограбват близо 2 млрд. лв. от Сребърния фонд

Маймунската радост, че договорът за отдаването на летище София на концесия беше официално подписан от министъра на транспорта Росен Желязков и партньорите от обединението "Соф Кънект", остави в ъгъла поредното незачитане на законите в страната.

Лидерската битка в БСП рискува да се изроди в канибализъм

Битката не е толкова за това кой ще стане председател на Столетницата, колкото до възможностите да се влезе в следващото управление на държавата и най-важното да се запази корупционното наследство на ГЕРБ. Едва ли някой вярва, че която и да е от старите партии ще тръгне да разгражда този порочен модел на управление.

ЕЦБ реформира надзора си

Председателят на ЕЦБ - Кристин Лагард - обеща да осветли и да направи по-прозрачна работата на институцията още когато пое управлението й през ноември 2019-а. Същата цел заяви и Андреа Енриа, който оглави банковия надзор в началото на 2019-а.

Гешев може и да не дочака шанса да разследва президента

Ако Румен Радев спечели втори президентски мандат, мандатът на главния прокурор ще е изтекъл броени дни преди президентът да напусне поста си и да остане без имунитет. Но преди това Радев вероятно вече ще е подписал и указа за назначаването на следващия главен прокурор.

Въвеждането на 10-годишна абсолютна давност обслужва само схемаджиите

Защо трябва да се въвежда давност от 10 години за кредитите на физическите лица? Ако тази промяна мине и на второ четене, смятайте финансово-кредитната система за съсипана, предупреждава адвокат Георги Вълков.

Пълният контрол на властта изключва присъствието на стратегически инвеститори

Валутният борд означава, че сме инвестирали 20 млрд. евро в държавни ценни книжа на страните от еврозоната, вместо да финансираме нашия собствен дълг. Това са огромни негативи, които нито един добър икономист не може да игнорира, коментира макроикономистът проф. Ганчо Ганчев.

Бунтът е заради огледалото, бай Бойко... бай, бай!

Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено! Това е единственият логичен извод, който човек може да си направи след  активното мероприятие на "мозъците", форматиращи мисленето на върхушката в ГЕРБ и лично на нейния лидер Бойко Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във