Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ" №33, четете:

"Банка ДСК"  вдига капитала си с 600 млн. Евро

"Банка ДСК"  ще увеличи капитала си с 600 млн. евро. Вече е насрочено общо събрание на акционерите, което да утвърди  това решение. Но то,  макар и важна,  е  чисто процедурна формалност, защото "Банка ДСК" е еднолична собственост на унгарската "Банка ОТП". Същественото в случая е, че това увеличение на капитала е индикатор за цената, която  "Банка ДСК" ще плати, за да придобие  "Societe Generale Експресбанк" от френската "Societe Generale". Всичко по темата четете в новия брой на вестника!

Нови фондови играчи душат около "Банка Пиреос България"

 Процедурата по продажбата на "Банка Пиреос България", която е собственост на гръцката "Пиреос Банк", навлезе в тъмния отрязък -  на надлъгванията. Това, което е известно в момента на пазара, е, че продавачът - гръцката "Банка Пиреос", е  одобрил обвързващите оферти, подадени от българската Пощенска банка и от "Българо-американска кредитна банка" (БАКБ), която по информация на в. "БАНКЕРЪ"  смята да участва в тази сделка заедно с големия германски инвестиционен фонд "Шнайдер Брадърс". 

Турция попадна в буря

Турция попадна в буря, от която не е ясно как ще се измъкне. Под ръководството на президента Реджеп Ердоган страната е застрашена от финансов срив, а в същото време отношенията й с някогашния й най-важен съюзник - Съединените щати - достигнаха историческо дъно. И макар че капитанът на кораба демонстрира увереност, че ще успее да го измъкне от опасните води, дори с цената на това да си намери "нови приятели", оптимизмът му не вдъхва доверие.  Всичко по тази тема ще намерите втв вестник "БАНКЕРЪ".

С цървули през тол системата

След една година - на 19 август, у нас трябва да заработи тол системата, която на първо време ще обхване само тежкотоварните автомобили. Представят ни я като панацея - извор на между 800 млн. и 1 млрд. годишно, с които да се закърпи разбитата пътна мрежа. Премиерът Бойко Борисов дори смята 1.5 млрд. лв., но засега това е по-скоро едно излишно наметало върху транспортната инфраструктура на страната.  Вижте в новия "БАНКЕРЪ"!

Facebook logo
Бъдете с нас и във