Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ" №31, четете:

Банковият пасианс се пренарежда

Поредната мегасделка на банковия пазар у нас вече е факт. На 2 август сутринта френската  Societe Generale и унгарската OTP Bank Plc. (Банка ОТП) обявиха, че французите продават своя финансов бизнес у нас на унгарската група. В съобщението на “Банка ОТП” по повод на сделката се казва: ”Банка ДСК"  ЕАД, българското дъщерно дружество на "Банка ОТП", подписа договор за придобиване на 99.74% акционерно участие в "Societe Generale Експресбанк" АД (SGEB), българското дъщерно дружество на "Сосиете Женерал Груп" и другите местни дъщерни дружества, притежавани от SGEB. Очаквайте всичко по темата в новия ни брой!

Водевилът "Царските конюшни" продължава

Водевилът, който ни представят под заглавие  "Пожарът в "Царските конюшни", продължава вече пети ден. В обърканата ни държава се оказа, че дори Министерството на вътрешните работи се затруднява да открие съсобствениците на  имота, който  държавата е  предоставила  на  охранителното ведомство за ползване.  Почти  седмица трябваше на купищата отговорни институции  да стигнат до извода, че въпросните собственици  били девет, а не откритите до този момент седем, както се твърдеше допреди дни. Вижте в новия "БАНКЕРЪ"!

Дъждовното време работи за НЕК

Дъждовното лято работи в подкрепа на държавната енергетика. Може да звучи странно, но именно заради по-голямото количество валежи държавните водни електрически централи (ВЕЦ) произвеждат повече електроенергия и свободните количества от нея отиват за износ към съседни страни. Данните на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) показват впечатляващ ръст на износа на ток за седемте месеца на година. От началото на януари до края на юли експортът се е увеличил с впечатляващите 25.2 процента. Повече в "БАНКЕРЪ".

Е-пенсии? Почти реалност

Развитието на технологиите неусетно трансформира  начина, по който функционира финансовият сектор и  традиционното на пръв поглед пенсионно осигуряване не прави изключение. Тенденциите в тази сфера могат да бъдат разграничени в две групи - технологични решения за подобряване на вътрешните процеси в подкрепа на бизнес развитието, и дигитални продукти, подобряващи комуникацията с клиента и неговото преживяване. Четете в новия ни брой!

Десет дни, които не разтърсиха България

Десетте дни след публикуването на подготвената от ръководството на БСП "Визия" не разтърсиха България. Реакциите бяха до болка познати. Поредна доза невежествени коментари от вече втръснали "остриета" на ГЕРБ, които доказват отново, че нито четат, нито разбират за какво става дума. Пореден опит на традиционната десница да покаже, че не е неодушевен експонат от восъчния музей на прехода. Пореден претенциозен бълвоч на двама-трима грантови "интелектуалци". Какво се случи, четете в "БАНКЕРЪ". 

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във