Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ" №23 четете:

Офшорка оковава  ВАС И "Дунарит"  

Може ли офшорка без никакви основания и чрез измислени съдебни искове да блокира дейността на едно търговско дружество повече от две години?  Макар и да звучи абсурдно, отговорът на този въпрос е ДА. Стига  действието да се развива по нашите географски ширини. Всяка фирма може да попадне в ситуацията с години да  доказва очевидни наглед факти, стига да е имало неблагоразумието по пътя си да се "сблъска" с облечени във власт хора, които са наточили зъби да "лапнат" поредната апетитна хапка от малкото останали печеливши бизнеси у нас.Очаквайте всичко по темата в новия ни брой!

Прокурорски  рунд от "мача" Симеонов - Ангелкова

Жега "разтапя" отношенията между министрите в кабинета на Бойко Борисов. Морето пък съвсем отнесе  деликатността в общуването на вицепремиера Валери Симеонов с подопечната му (такъв е  статутът  й) министър на туризма Николина Ангелкова. А сблъсъкът между двамата финишира в прокуратурата в началото на седмицата. Повече - в новия брой на „БАНКЕРЪ“!

Всеки трети българин е в просрочие

Почти всеки трети българин е имал повече или по-малко неуредени сметки в края на миналата година. Или е бил с просрочена ипотека, с неплатен наем или с друго някакво  финансово  задължение, като например със сметки за комунални услуги или плащания на лизинг, които обикновено са под формата на месечни вноски. Всичко по темата в новия ни брой.

Държавата пак "пуска ръка" на частните ни пенсии

В допълнителното пенсионно осигуряване са акумулирани нетни активи на стойност над 12.8 млрд. лeва. Това показва последната статистика на Управление "Осигурителен надзор" в Комисията за финансов надзор за март. В сравнение с края на първото тримесечие на 2017 г., нетните активи на пенсионните фондове постигат ръст от близо 14 на сто.  Какво се случва, четете в новия ни брой.

Беглецът Пелов мъртъв като по поръчка

Вътрешното ведомство и по-специално областната му  дирекция в София и прокуратурата в Ботевград трябва да издигнат паметник на Панчев - дори ако той оцелее от нараняванията си. А ако се пресели в отвъдното - задължително. Неговите изстрели сложиха точката на поредицата от неясноти, съмнения, слухове, свързани с дейността на разследващите органи, които уж са били плътно ангажирани с издирването на Пелов след шокиращото му бягство през централния вход на Софийския централен затвор. Вижте в новия "БАНКЕРЪ"!

Facebook logo
Бъдете с нас и във