Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой 37 (2020 г.) на вестник "БАНКЕРЪ" четете

Имотите на братя Галеви се "стопиха"

Семпли опити да бъде компенсирана макар и минимална част от дължимото от дупнишкото дуо се правят отдавна. Вече изминаха пет години, откакто дружеството им е обявено в несъстоятелност, но търговете за имотите му се точат през годините, а цената им намалява и намалява.

Нулева лихва с положителна "перспектива"

Постоянна гледка в хипермаркетите за бяла и черна техника са брандираните момичета, които още на входа ви предлагат заем на място, за минути, от 150 до 50 000 лв. и срок от три месеца до шест години. Често с нула процента оскъпяване, без допълнителни такси и комисиони!

Има ли бъдеще за "преродения републиканец" Цветанов?

Амбицията на бившия втори в ГЕРБ е формацията му да е нещо ново. "Републиканци за България" ще е някаква амалгама от негови кадри, доведени и издигнати в ГЕРБ, негови приятели или хора, с които е създал здрави контакти, докато е заемал предишните високи партийни позиции. 

Расте недоволството от работата на администрациите

Чувствителен ръст на жалбите срещу действията на държавата и общините констатира Националният  омбудсман в доклада си за 2019 г.,който е представен в парламента. А това заключение в голяма степен обяснява от какво са недоволни хората, които протестират, и защо искат промяна.

Делото "КТБ" - компромисът свидетел на обвинението

Докъде стига ползата и откъде започва вредата от инсталирането на прокурорски свидетели по мегаделото за източване на КТБ? Орлин Русев - бивш прокурист, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на банката - се подреди до Бисер Лазов като свидетел на държавното обвинение.

Неоосманистът Ердоган ще произведе и други геополитически кризи

Последните претенции и действия на Турция, които предизвикаха кризата с Гърция, са само част от голямата картина. Амбицията й е да доминира, да стане хегемон в Източното Средиземноморие и Близкия изток, смята д-р Зенонас Дзиарас, изследовател в кипърския център на Peace Research Institute Oslo.

ГЕРБ не е партия, а замаскирана администрация - по образа на БКП

Борисов замени Цветанов с джипка и митологизира образа си в едно високопроходимо пътешествие към нашия просперитет. В европейски план пък си беше извоювал една независимост от типа на Ценко Чоков, смята рекламният експерт Мартин Димитров.

Чистотата на прокурорската колегия още тревожи съдиите

Вместо да огледат и прочистят собствената си къщичка, слугите на Темида в черни тоги продължават да търсят лекета по червените одежди на колегите си от обвинението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във