Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой №50 на в. "БАНКЕРЪ" четете:

Изкушението "Биткойн"

Биткойн манията не само продължава, но и се засилва. Цената на виртуалната валута скочи до невероятни нива и мнозина се питат какво се крие зад този феномен или докога ще издържи този сапунен мехур, обвил най-популярната криптовалута?

Разберете в новия бр. 50 на в. "БАНКЕРЪ".

 

Третата  пенсия бие депозита десетократно

Ниската финансова култура на българина го закотвя в банките и не му позволява да хвърли дори бегъл поглед към алтернативните възможности. И то такива, които му носят в пъти повече доходност при сходен - почти нулев риск. А и редица други облекчения, които в никакъв случай не са за подценяване.

Говорим за личната партида в допълнителен доброволен пенсионен фонд. Това са парите, които човек по свое усмотрение може да натрупва, за да има в един момент от живота си и трета пенсия. Такава сметка може да си открие всеки, навършил 16 години. За какво става дума?

Научете в новия бр. 50 на в. "БАНКЕРЪ".

 

Сметната палата трябва да върне  половин милион лева

Безгрешни хора и институции на този свят няма. Дори контролните органи, призвани да наблюдават спазването на нормативните правила за харчене на обществените пари, нерядко допускат нарушения на някои от многобройните правила, от които изобилстват  различните закони и наредби. Това най-често се случва, когато става дума за проекти, изпълнявани с пари от европейски програми. Поредната институция, която ще трябва да възстановява европейски средства, е не кой да е, а самата Сметна палата.

Повече по темата в новия брой на в. "БАНКЕРЪ".

 

Протягат лакоми ръчички към гара "Пионер" 

Правителството прави пореден опит да "се отърве" от гара „Пионер“. Апетитният терен, разположен на 20 дка в столичния район "Изгрев", собственост на Национална компания "Железопътна инфраструктура", пустее от десетилетия. Не че са липсвали мераклии да го "напазаруват и години наред досега. Но всеки път "организацията" на продажбата биваше компрометирана.  Кога от чиновническо недоглеждане, кога от намесата на "външни" елементи. Но  така или иначе златният терен все не успяваше да стигне до "подходящия"  купувач - въпреки  всевъзможните "врътки".

Подробностите – в новия брой на "БАНКЕРЪ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във