Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой №47 на вестник "БАНКЕРЪ" четете:

Свръхзагуба при рекордни продажби

Малките играчи трябва да се съобразяват с правилата, докато самите правила се съобразяват с големите играчи. Колкото по-голяма е една корпорация и в колкото повече страни развива своята дейност, толкова повече са привилегиите, до които има достъп. За последните 10 години "Лукойл Нефтохим" има колосалните 61.2 милиарда лева приходи, но  нито един лев печалба. Общо натрупаният отрицателен финансов резултат е направо стряскащ - близо 1.79 млрд. лева. Всичко по темата в новия брой на в. „БАНКЕРЪ“.

Нехайството на клиентите срива защитите

Около 40% от ползвателите на интернет в Европейския съюз са жертви на кибератаки. В Източна Европа този процент е 49%, а в България - между 53 и 60 на сто

Хакерите правят един вид социален инженеринг. Но го правят професионално. След което се прави план на атаката, после го тестват. Изчакват известно време, през което се уточняват денят и часът за нея. Защото тя трябва да е масирана и внезапна. И накрая се нанася ударът в точното време и на точното място. За да разберете къде Ви дебнат опасности, прочетете  в. „БАНКЕРЪ“.

385 млн. евро за  малките фирми?

Реалното изпълнение на оперативната програма "Инициатива за малки и средни предприятия" започва с подписаните преди дни споразумения с пет български банки. Дребния бизнес ще има достъп до 385 млн. евро за нисколихвено кредитиране. Въпросът е дали българските предприемачи искат да ползват подобни финансови схеми? Отговорът в новия брой на в. „БАНКЕРЪ“.

Израелци завличат български строители

Разпродават на парче един от най-обещаващите и “бляскави” проекти за жилищен комплекс в полите на Витоша. Проектът за баровските жилища в полите на Витоша на този етап остава една несбъдната мечта, а неразплатените милиони към български фирми нарастват главоломно. За чуждестранните инвеститори, усвоили нашенските „модели“, ще разберете от брой на в. „БАНКЕРЪ“.

Отмъщението на Плевнелиев

За никого не е тайна, че Бойко Борисов и ГЕРБ искат предсрочните парламентарни избори да са възможно най-скоро. Премиерът в оставка е нетърпелив също така да хвърли от гърба си колкото се може по-бързо и отговорността за сбърканото управление на държавата. Страхува се да не направи още грешки и гафове през следващите три-четири месеца. Затова и толкова дава зор на сегашния и на бъдещия президенти да направят служебен кабинет.

Настоящият президент ще бави до януари сформирането на служебно правителство, а Бойко Борисов и министрите му ще бъдат принудени дотогава да управляват в оставка. Всичко за отмъщението на Плевнелиев в брой на в. „БАНКЕРЪ“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във