Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой №36 на вестник "БАНКЕРЪ" четете:

Опасно напрежение около „Дунарит“

След като оръжейният завод погаси изцяло дълговете си към държавата и респ. към синдиците на Корпоративна търговска банка, препирните кой крив, кой прав не само не утихнаха, но взеха нова посока. Емил Караниколов категорично отрече собственик на русенския оръжеен завод да е Емилиян Гебрев. Нещо повече, от думите му стана ясно, че фактическата ситуация около предприятието се заплита все повече и повече заради съдебни спорове. Всичко по темата - на страниците на финансовия седмичник.

Пет карти на късмета за "Струма"

Магистрала "Струма" трябваше да е готова още за Олимпийските игри в Атина през 2004 година. Но оттогава все "котка й минава пътя" и към края на 2017-а пак е доникъде. Положението днес е такова, че тепърва ще се обсъждат петте варианта за изграждането на най-сложния участък от магистралата - между Крупник и Кресна. Повече информация по темата - в новия брой на "БАНКЕРЪ".

Стаж за пенсия на лизинг

Лизинговите компании вече отпускат пари не само за коли, камиони и производствено оборудване, за детски играчки и мобилни телефони, но и за закупуване на трудов стаж за пенсия. Защо и как се прави това? Отговорът на този въпрос ще намерите на страниците на „БАНКЕРЪ“.

Дигиталният кеш превзема нови територии

Блокчейн технологията позволява търговия и плащане с криптовалути без централизиран регулатор и счетоводен механизъм. Трансферът на пари чрез нея става много по-бързо, ефективно и сигурно. Поради което се предполага, че тя ще се окаже в основата на финансовата система в бъдеще. Повече информация за криптовалутите ще намерите в новия ни брой!

Facebook logo
Бъдете с нас и във