Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой №34 на в. "БАНКЕРЪ" четете:

Борисов ще моли "Началника" за "късмет" с регистъра 

Хелият се свърши и държавата - няма с какво да си  надува  балоните. А те пък един по един  започнаха да гърмят. Търговският регистър се срина, интернет сайтът на Министерството  на правосъдието също. Фалитът на застрахователя "Олимпик" отнесе главата на заместник-председателя на КФН Ралица Агайн. За капак се оказа,  че чумата по евтаназираните животни  не била съвсем доказана. Пред вратите на Министерския  съвет  площадът  е  редовно наситен от  протестиращи хора. Мижавата опозиция  се пъне да докаже, че не е такава. Коалиционните партньори в правителството се ритат по кокалчетата. Ето в такава страна се озовахме. Но тя далеч не е страната на чудесата. Какво следва? Ще научите от новия брой на в. "БАНКЕРЪ".

След газа поскъпва и топлото

Лятото е време за почивка и хората малко се вълнуват от сметките си за топла вода. Но въпреки все още ваканционното настроение и очакването на лелеяните изравнителни фактури  парното през следващата зима осезаемо ще поскъпне. "Теслата" отсега ни я подготвя държавната компания "Булгаргаз". Тези дни тя пусна своето предварително обявление за цената на природния газ от октомври. Искането на газовия доставчик е за увеличение в началото на зимния сезон с 15%, което неминуемо ще се отрази и върху цените на парното и топлата вода навсякъде в големите градове.

Щурмът на долара не е приключил

Все още е твърде рано да се тръби за края на тазгодишния подем на американския долар, посочват валутни анализатори на "Джей Пи Моргън асет мениджмънт". С което на практика подкрепят мнението на колегите си от гигантския хеджингов фонд "Ман груп", които прогнозират засилване на зелените пари до края на годината, защото ескалацията на търговските разпри с Китай подхранва търсенето на щатската валута. Всичко по темата - на страниците на "БАНКЕРЪ". 

Телекомите печелят, но губят клиенти

Мобилните оператори вече не са това, което бяха... Те предлагат услуги, които ги вкарват в територията на други компании и браншове. Кой е мислил, че мобилният оператор ще ни предлага кредитна карта, застраховки, собствен смартфон или пък достъп до интерактивна телевизия на смартфон, на таблет, на  компютър... Трите мобилни оператори - "Виваком", "А1 България" и "Теленор България", отчитат успешно полугодие, основано най-вече на повече приходи и на продължаващи опити за разширяване на броя на абонатите, които намаляват след промяната в Закона за електронните съобщения.

Възходът на "Джи Пи груп"

Строителният гигант "Джи Пи груп" постепенно се превърна в редовен изпълнител на държавни и общински обществени поръчки за изграждане на пътища, прилежаща инфраструктура, спортни зали, пречиствателни станции, че даже и на столичното метро. Естествено, добрите взаимоотношения с централната и местната власти винаги оказват благоприятно влияние на финансовите резултати. Още за бързото изкачване на строителния мастодонт четете в новия брой на в. "БАНКЕРЪ"

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във