Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой №28 на в. "БАНКЕРЪ", четете:

Брюксел ни залага капан с Европейския банков съюз

Финансовият министър Владислав Горанов представи в четвъртък (12 юли)  пред Еврогрупата готовността на България за влизане в двегодишния валутен механизъм за въвеждане на еврото - ERM ІІ. От разговорите на тази среща до голяма степен ще зависи дали и кога българското правителство ще подаде официално кандидатурата ни на 13 юли. Но това въобще не означава, че точно тогава Горанов ще внесе заветното писмо. И не само заради фаталните ден и дата. А заради изходът от преговорите, които Европейската комисия от доста време води с нашата страна. Защо тези преговори приличат по-скоро на изнудване, но не и на диалог между равностойни партньори, четете в новия брой на "БАНКЕРЪ".

Ирландци завлякоха над 20 млн. лева

Ирландска  компания, оплетена в мрежа от американски собственици и обвързана с фирми на турски граждани, обещаваше огромни инвестиции у нас, но остави след себе си милионни дългове. Признатите от съда вземания на кредиторите на едноличното  дружество с ограничена отговорност "Оувърсийз проджект кампъни", чиито последни управители са Брайън Конъли и Сергей Сергиенко, а негов едноличен собственик е регистрираната в САЩ "Фиарел Интернешънъл", са за над 20 млн. лева. Всичко по темата ще научите само от "БАНКЕРЪ".

SOS за превъоръжаването на армията 

Независимо от гръмките заклинания и различни проекти и програми превъоръжаването на българската армия така и не се получава. Някой ще възрази: в периода от 2002-ра до 2013-а бяха усвоени 2.5 млрд. лв. за купуване на нова техника. самолети "Спартан", самолет "Пилатос" (за ВИП превози!), хеликоптери "Кугър", бойни пехотни машини "Пантер", "Мерцедес"-и, фрегати от Белгия... Но на практика почти нищо от това не е боеспособно и годно за употреба, защото техниката е "втора ръка", без ясни условия за поддръжката, експлоатацията и резервните части. Подробностите четете в "БАНКЕРЪ".

Когато гасиш огън с кофа бензин

С ключови промени "в крачка" и при липса на политически консенсус Народното събрание одобри на второ четене спорния Закон за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с петрола и продуктите от нефтен произход, по-известен като "Закона за горивата". Нормативът изостри напрежението сред малките и големите играчи на пазара, а нажежената обстановка се пренесе и в управляващата коалиция, и по-точно в "Обединени патриоти", които така и не успяха да изгладят различията си по отношение на текстовете.  Всичко по темата, четете в "БАНКЕРЪ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във