Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой №11 на в. "БАНКЕРЪ" четете:

По острието на бойкота

Парламентарният бойкот на БСП продължава по-дълго от очакваното за мнозина наблюдатели. Ситуацията се усложнява, или, казано на езика на шахматистите, играта става двуостра. Всяка от въвлечените страни може да спечели или да загуби много, зависи как е планирала действията си и - най-важното - какъв е пределът на издръжливостта. Допълнителни проблеми възникват поради факта, че парламентарната агония (по думите на депутата от ГЕРБ Георги Марков) има не само междупартийни, но и вътрешнопартийни фактори и последици.

Още по темата – в новия брой на в. "БАНКЕРЪ".

 

Промени "под диктовката" на КЗК

"Ремонт на ремонта" вече е утвърден принцип не само в пътното строителство, но и в българското законотворчество. Поредно доказателство е Законът за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с петрол и продукти от петролен произход, известен още като Закона за горивата. Нормативът бе обнародван в "Държавен вестник" с указ, издаден още на 20 юли миналата година. После обаче се стигна до безпрецедентна ситуация - ден преди официалното му влизане в сила неговото действие бе отложено с шест месеца. 

Повече по темата – в бр. 11 на в. "БАНКЕРЪ"

 

Конгресът на САЩ атакува парите на Путин

Камарата на представителите на Конгреса на Съединените щати прие закон, задължаващ администрацията на президента Доналд Тръмп да разследва богатството на руския му колега Владимир Путин. В приетия с голямо мнозинство от двете партии - Демократическата и Републиканската - документ, озаглавен Закон за прозрачността на Владимир Путин, руският държавен глава е обвинен в подкопаване на демокрацията в страната си.

Още ще научите от новия брой на "БАНКЕРЪ".

 

Кметове на прицел

След като взе инерция и е напът да приключи с разследванията и арестите на олигарсите у нас, на прицела на прокуратурата сега кацнаха  кметовете. Тази седмица под ударите на обвинението  попаднаха трима местни велможи - градоначалникът на Созопол Панайот Рейзи , избран от  ГЕРБ , кметицата на Златица Магдалена Иванова от БСП и кметът на Стрелча Стойчо Чачов от АБВ. Тази безпрецедентна активност на държавното обвинение през последната седмица  обаче все още не била стигнала до финала си, стана ясно от думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. С железен глас тя обяви, че акциите срещу кметове в страната се очаква да продължат и в идните дни.

Подробности четете в новия брой на "БАНКЕРЪ".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във