Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой №10 на вестник "БАНКЕРЪ" четете:

Вместо  следствен - шеф на "Антимафия"

Познайте чия е държавата, в която управляващите избират единодушно за шеф на комисията "Антимафия" човек, уличен в корупция! Отговорът е ясен и беше отново потвърден при избора на Пламен Георгиев за председател на новия единен орган за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.  Поредният властови гьонсуратлък приключи с предизвестен изход от "надпреварата" за поста. Всичко по темата ще прочетете в ноия брой на в. „БАНКЕРЪ“

Рокади по застрахователните етажи

Сериозни промени в ръководните органи на най-големите застрахователни компании. Кой  кого смени в управлението им,  ще научите от новия брой на в. „БАНКЕРЪ“.

Войната на стоманата срещу бърбъна

Американският президент Доналд Тръмп докара света до ръба на война - само че не с оръжия и не с врагове, а търговска, и то срещу съюзници. Действието, което я възпламени, са предложените от него нови тарифи върху вноса на стомана и алуминий - съответно 25 и 10 на сто. Обявеното от Тръмп решение предизвика тревога в страната му и заплахи от ответни удари отвън. Как продължава сагата, ще разберете от новия брой на в. „БАНКЕРЪ“.

Енергетиката - ахилесовата пета на властта

Сделката за ЧЕЗ или ще ни излезе през носа, или шеметно ще се провали. Политиците смятат да си върнат контрола върху ЕРП-тата с много милиони, взети от данъкоплатците. Сътресенията с продажбата на активите на ЧЕЗ у нас не само не отшумяват, но придобиват чутовни размери. Политиците се надпреварват да дават несериозни и дори безумни решения на казус, който изобщо не е в техните правомощия. Премиерът Борисов се вкара в скандал с чешките власти, като показа документи за сделката на "Инерком" с ЧЕЗ, но от Чехия се оправдават, че такива никой не му е изпращал. Политическият водевил продължава. Как? Ще разберете от новия брой на в. „БАНКЕРЪ“.

Руски бизнесмени  загробиха 20 млн. лева

Милионни дългове потънаха в "бетона" на незавършен хотелски градеж в к.к." Златни пясъци". Въпреки широко разпространяваните мантри  за "небивал" възход на икономиката и респ.  - на строителството у нас, все още по Черноморието неуспешно продължават да предлагат  започнати,  но недовършени  хотелски комплекси. Грандоманските проекти на десетки строителни и инвеститорски компании стоят "замразени" с години, а мераклии да ги  купят  все още липсват -  въпреки  доста приличните  цени. Защо и кой е намесен в изчистването на дългове чрез фалит, ще разберете от новия брой на в. „БАНКЕРЪ“.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във