Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия бр. 48 на в."БАНКЕРЪ" четете:

Правосъдие... в капан на интереси

Върховният административен съд прибира такса в размер до 7500 лв. от всяко дело за обжалване на обществена поръчка. А сега от него се иска да отмени постановлението, с което му дадоха тази сладка хапка. Дали? Или по-скоро надали... Подробностите – в новия брой на „БАНКЕРЪ“.

 

Български мистерии в Москва

Бившият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев се е отметнал от решение, одобрено от премиера Пламен Орешарски, и тихомълком е оставил за директор на Центъра на промишлеността на Република  България в Москва Илиян Цонев.  Всичко около тази мистерия четете във финансовия седмичник.

 

Овчаров се притеснява от присъствието ми

Чака ни вземането на нелеки решения, казва министърът на енергетиката Теменужка Петкова за в."БАНКЕРЪ". В интервюто си тя говори за проверките около АЕЦ "Белене", бъдещето на проекта за VII блок на АЕЦ "Козлодуй", за "Южен поток", за зелената енергия, както и за това, готова ли е да реши проблемите, натрупани в поверения й сектор.

 

"Обръчи" от фирми лапат поръчки за милиони

Смущаваща е строителната активност на шефовете на Националната спортна база, особено по време на краткото управление на правителството на Пламен Орешарски. Договорите за "доставка на стоки и услуги и възлагане на строително-монтажни дейности", подписани в този период, са 126, а общата им стойност е 2 354 696 лева. Очевидно, за да бъде заобиколен Законът за обществените поръчки, при повечето от тях е използвана формулировката „авариен ремонт“. Още по-аварийно са "подбирани" и фирмите изпълнителки.  Подробностите – във вестник „БАНКЕРЪ“.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във