Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия 34 брой на вестник "БАНКЕРЪ" четете

Чий е язовир "Искър"

Четири министерства - на енергетиката, на околната среда и водите, на земеделието и на регионалното развитие, две държавни дружества - "Язовири и каскади" и "Напоителни системи", както и столичното кметство не могат да дадат ясен отговор кой е собственикът на един от най-големите язовири в страната - "Искър"? Всичко за абсурдната ситуация и за последиците от общата безотговорност ще намерите само в новия брой на "БАНКЕРЪ".

 

Банките растат, но печалбите им намаляват

Ситуацията в банковия сектор, макар и с някои условности, изглежда оптимистично. Резултатите на кредитните институции към полугодието на 2017-а показват, че те подобряват почти всичките си показатели. Какво точно показва традиционната банкова класация - четете в седмичника. 

 

Близо 2 млрд. лв. джобни за Бойко

Бюджетният излишък към края на юни доближава 2 млрд. лв. - това означава 2 млрд. лв. джобни за премиера Бойко Борисов. Защото послушните и безлични както никога досега министри ще гласуват харченето им както каже Той, а санкция от парламента не е нужна. Дали обаче излишъкът се дължи на събрани повече приходи или на спестени разходи? Вижте на страниците на вестника.

 

Спор за пари в авиобизнеса

Конфликтът между "Аргус травел интернешънъл" и "България ер" можеше да мине за обикновено междуфирмено неразбирателство, но в случая той е много по-важен, защото може да предопредели изхода от държавните търгове за самолетни билети. А и показва, че в авиационния бизнес има тлеещи проблеми, за които малцина подозират.

 

Лошото в добрите данни за икономиката

Макроикономическите данни за страната са добри спрямо година по-рано, но не и на фона на постиженията на другите държави от региона. От статията ще научите как така заетостта стигна рекордни нива при по-малко работещи и голям ли е наистина ръстът на БВП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във