Банкеръ Daily

Общество и политика

В Казанлък решават на общинско ниво проблема със заплатите на медсестрите

Общинският координатор на КНСБ в Казанлък Николай Маринов и конфедералният секретар на КТ „Подкрепа“ Цветанка Пискова обсъдиха вчера с кмета на града Галина Стоянова и нейния екип възможностите за увеличение на заплатите в общинските структури.

Срещата бе по инициатива на синдикатите заради необходимостта от ръст на възнагражденията в различните звена – здравеопазване, култура, общинска администрация.

Постигна се съгласие след изготвяне на конкретни разчети и анализ по отделните браншове да се проведат нови разговори, на които да бъдат договорени конкретни възможности за ръст на доходите, съобразен с растящата инфлация.

Двете страни се съгласиха, че увеличенията на възнагражденията трябва да бъдат балансирани за всички общински служители, включително и за второстепенни разпоредители.

Отрасловите заплати в сферата на здравеопазването, като тези на медицинските сестри в детски ясли и детски градини, и на специалистите в здравни кабинети в Общината, са повишени два пъти през 2022 година – през април и юли. Предстои още едно увеличение от септември. Основна месечна заплата за медицинските сестри ще достигне 1450 лева.

Борислава Кирилова

Facebook logo
Бъдете с нас и във