Банкеръ Daily

Красимир Каракачанов

В историята на България народ и армия винаги са били в едно

Вече 1400 години българската държава съществува благодарение на храбростта, всеотдайността и жертвоготовността на българския воин. Българското общество възражда доверието си към своята армия и това е естествено, защото в историята на България народ и армия винаги са били едно. Това заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов, който прие строя на курсантите от НВУ "Васил Левски" на тържествен ритуал във Велико Търново.

"В Деня на храбростта и Празника на Българската армия ние отдаваме почит към всички онези български воини - от редника до генерала, които в историята на България пожертваха живота си в името на българските национални идеали, обединението на България и защитата на териториалната цялост и независимостта на България. Прекланяме се пред храбростта на българския войник, който след Освобождението на България от турско робство до ден днешен, често при трудни условия, лишения, липса на средства, изпълнява своя дълг за защитата на България.", каза министърът на отбраната.

Той сподели с бъдещите командири, че е сигурен в Българската армия, която ще направи всичко възможно да предадете знанията и уменията, които се придобиват във Военния университет, за да се продължи да издигането на престижа и авторитета на армията.

В парада на младите офицери участваха 6 блока по 36 курсанти от различни години на обучение и от всички специалности. Взводните командири на блоковете бяха курсанти випускници. Тържествата бяха уважени освен от министъра на отбраната, така и от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов. Бяха произведени и 20 артилерийски салюта.

След парада на бъдещите офицери министър Каракачанов отличи за постигнати високи резултати в учебната дейност и по повод Деня на храбростта с почетна значка на Министерството на отбраната  полковник Иван Маламов. Наградни знаци и предметни награди бяха връчени на преподаватели и курсанти от висшето учебно заведение.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във