Банкеръ Daily

Общество и политика

В Червен бряг откриха загробен боклук с неясен произход

Голямо количество загробен опакован боклук с неясен произход е открит в местност в Червен бряг. Уведомена е Регионалната инспекция по околната среда и водите в Плевен.

Кметът на Червен бряг д-р Цветан Костадинов е получил сигнал снощи и веднага е предприел мерки. "Някакви хора открили някакви чували в Пети квартал. Изпратих наши хора от Общинския инспекторат да проверят на место сигнала и откриха количество  - немалко, загробено”, обясни той пред БНР. По думите му това са пакети опакован боклук, от който Общинският инспекторат е взел някакви малки части и там е видял, че наистина количествата са сериозни - опакован боклук, той е под земята.

„Той е зариван отгоре с пръст. Може би е около 30-50 кубика, според техните първоначални оценки, като са се обадили веднага на полицията”, допълни кметът. От думите му стана ясно, че боклукът е между Пети квартал и Червен бряг в едно изоставено старо ТКЗС. „Боклукът какъв е, колко е, може би ще разберем от понеделник нататък заедно с РИОСВ като дойдат", каза още д-р Цветан Костадинов.

Кметът е разпоредил да бъдат сложени сигнални ленти, за да не се допускат хора до мястото със загробените отпадъци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във