Банкеръ Daily

Делян Добрев:

В България увеличението на цената на газа ще е брутално

Бившият енергиен министър Делян Добрев обяви, че часове след нахлуването на Русия в Украйна, на газовата борса е била извършена сделка за 4200 мегаватчаса газ на половин цена.

„Разликата в цената по количествата е над 400 000 лева за секунди през нощта. Заради тези действия от 1-ви април увеличението на цената на газа ще е брутално в България. За утре цената на тока ще е рекордна за всички времена. Следващата седмица ще е още по-висока. От 1 април няма един лев компенсация нито за тока, нито за газа“ – коментира Делян Добрев, цитиран от БНР.

Депутатът от ГЕРБ бе на посещение в Котел заедно с лидера си Бойко Борисов. Бившият премиер поднесе цветя на паметника на Георги Раковски и посети музея на котленските възрожденци.

По повод националния ни празник Борисов коментира, че България трябва да помни историята си и да осъжда съвремието си. Тя не трябва да забравя хилядите загинали - и руски, и украински, и черногорски,  и полски, и финландски, и румънски войници, които са си дали живота и след 500 години робство българският народ се е освободил.

Борисов за пореден път обвини президента Румен Радев, че разделя нацията. Нарече управлението на Кирил Петков – „аматьорщина“ и настоя в управлението да се преформатира заради чудовищната инфлация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във