Банкеръ Daily

Общество и политика

В 9 общински изнесени кабинета ще се извършва имунизация тази събота и неделя

В 9 общински изнесени медицински пункта софиянци могат да се ваксинират срещу COVID-19 тази събота и неделя, 5 и 6 март. Желаещите да се имунизират имат възможност да го направят на следните места:


  • Две метростанции: "НДК" с работно време от 9:00 до 14:00 часа и „СУ "Св. Кл. Охридски“ – от 12:00 до 17:00 часа;

  • Пет търговски центъра - „България мол“, „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“ и The Mall, с работно време от 13:00 до 18:00 часа;

  • Многопрофилната болница "Княгиня Клементина" (бивша Пета МБАЛ) – от 10:00 до 17:00 часа;

  • Културния дом в ж.к. „Дружба“ -  от 9:00 до 16:00 часа.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Ваксините се осигуряват с помощта на Столичната РЗИ, дирекция „Здравеопазване“ и екипите на „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община.

Поради слабия интерес от понеделник, 7 март, вече няма да работят ваксинационните пуктове в метростанциите. През делничните дни столичани ще могат да се имунизират в общинските ДКЦ-та с номера 8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24, както и в  две от общинските болници: Втора МБАЛ и МБАЛ "Княгиня Клементина".

В почивните дни ще се правят имунизации и в Пловдив, Варна, Бургас. Във Враца ще има мобилният пункт за ваксинация по домовете. От здравното министерство препоръчват на гражданите, които имат желание да се ваксинират във временните пунктове, да се осведомят за работното им време предварително.

Facebook logo
Бъдете с нас и във