Банкеръ Daily

Общество и политика

В 5 общински изнесени кабинета ще се извършва имунизация в неделя

Желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 имат възможност да го направят и тази събота и неделя, 12 и 13 март, в общински ваксинационни кабинети.

Общо на пет места могат да се поставят имунизации:

- Три търговски центъра – „България мол“, „Парадайс мол“ и „Сердика мол“ и работното им време е от 13:00 до 18:00 часа;

- Многопрофилната болница "Княгиня Клементина" (бивша Пета МБАЛ) – от 10:00 до 17:00 часа;

- Културния дом в ж.к. „Дружба“, който работи от 9:00 до 16:00 часа.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Ваксините се осигуряват с помощта на Столичната РЗИ, дирекция „Здравеопазване“ и екипите на „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община.

Ваксинационни пунктове има и в страната. 

Пловдив:

На 13 март 2022 г. изнесен пункт на РЗИ Пловдив ще работи на територията на магазин „Метро“ (бул. „Санкт Петербург“ №135), с работно време от 10 до 16 ч.

Бургас:

На 13 март ще работи изнесен ваксинационен пункт на територията на магазин „Метро“, гр. Бургас, с работно време от 10 до 17 ч.

Враца:

На 13 март мобилен екип на РЗИ Враца ще извършва ваксинация по домовете. 

 

Освен в изнесените ваксинационни пунктове желаещите да си поставят ваксина срещу COVID-19 през почивните дни могат да го направят и в имунизационните пунктове в лечебни заведения и регионални здравни инспекции, някои от които работят през цялата седмица. Препоръчваме гражданите, които желаят да се имунизират във временните пунктове, да се осведомят за работното им време предварително.

Facebook logo
Бъдете с нас и във