Банкеръ Daily

Общество и политика

Уволниха координаторка в партията на Слави Трифонов, повозила се в джипа на Борисов

Облacтният кooрдинaтoр нa пaртиятa нa Cлaви Трифoнoв "Имa тaкъв нaрoд" Рocицa Кирoвa e ocвoбoдeнa oт длъжнocттa си. Причината е oбикoлкa c джипa нa прeмиeрa и лидeр нa ГEРБ Бoйкo Бoриcoв.

"Изпълнителният съвет и Националният съвет на "Има такъв народ" току-що се събраха и единодушно решиха, че Росица Кирова вече не е нито областен координатор за област Видин, нито член на партия "Има такъв народ". И доколкото познавам правилата, това ще последва за всеки, който нарушава морала и устава", съобщи Слави Трифонов във Фейсбук.

Тази сутрин премиерът Борисов инспектира ремонта на пътя между Монтана и Видин. Заедно със заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и Кирова, която е и председател на гражданската инициатива „Единни за промяна“, той обходи отсечката от трасето преди пътен възел Макреш до крайдунавския град.

На въпрос дали може да се очаква коалиция с партията на Слави Трифонов,  премиерът отговори, че тя е жена, която се бори за исканията на гражданите и за постигане на техните желания. Но не можело да става въпрос за политическо партньорство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във