Банкеръ Daily

Общество и политика

Уволниха и ръководството на АПИ

Ръководството на Агенция "Пътна Инфраструктура" е сменено. Това бе обявено от председателя на управителния съвет Георги Терзийски във на страницата му във Фейсбук.

Ръководството на Агенция "Пътна Инфраструктура" е сменено. Това бе обявено от председателя на управителния съвет Георги Терзийски на страницата му във Фейсбук.

"Трудният и неизвестен път е предизвикателството, което те кара да преодоляваш безпътицата. Благодаря на моите спътници по пътищата на съзиданието. Оценката за строителите и разрушителите ще даде времето. Екипът беше страхотен! АПИ е един от моите университети! Благодаря!", написа Терзийски. 

Заедно с него са освободени още професор Олег Асенов и Иван Досев. 

Георги Терзийски стана ръководител на УС на АПИ през януари 2018 г. Преди това никога не се е занимавал с пътно строителство. От 2014 до 2017 г. е зам.-областен управител на Ловеч, а от 2017 до 2019 г. е титулярен ръководител на областната администрация. 

Бил е и директор на дирекция "Инспекция по труда" в Ловеч от 2002 до 2009 г., като пет години е работил в частния сектор като управител на предприятия за производство на метални изделия. 

Все още няма информация от Министерството на регионалното развитие кой ще поеме управлението на АПИ след смяната на досегашните ръководители. 

Служебното правителство продължава кадровите промени. В сряда премиерът Стефан Янев предложи шефът на ДАНС Димитър Георгиев да бъде освободен от поста си. 

"С поведението си този председател създаде прецедент, с който накърни престижа на службата и създаде основание да се смята, че той предприема политически мотивирани действия за една длъжност, която е деполитизирана по закон", заяви Янев.

Мястото на Георгиев ще бъде заето от Вальо Тончев, който е дългогодишен служител на ДАНС.

Позицията на Димитър Георгиев бе поставена под въпрос, след като стана ясно, че той е излязъл в дълъг неплатен отпуск. Същата бе ситуацията и с шефа на Държавната агенция "Разузнаване" (ДАР) Атанас Атанасов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във