Банкеръ Daily

Общество и политика

Уволняват от МВР полицаите, празнували в заведение край Сандански

Четиримата полицаи, които са празнували в заведение в местността „Попина Лъка“ над Сандански, ще бъдат уволнени. Събраните от предварителната проверка доказателства са основание за налагане на най-тежкото дисциплинарно наказание, според областния директор на МВР. 

След като в социалните мрежи бяха разпространени клипове от частно парти, организирано от горски служител, в което бяха разпознати и полицаи, старши комисар Дойчин Дойчинов разпореди незабавна проверка. По време на извършването ѝ са събрани данни за „извършено тежко нарушение на противоепидемичните мерки и заповедта на здравния министър, както и на служебната дисциплина“, се посочва в доклада от проверката. 

Съобразно разпоредбите на Закона за МВР е разпоредено образуването на дисциплинарни производства срешу четиримата полицаи, в хода на които ще бъдат извършени всички процедурни действия и събрани необходимите доказателства за налагане на най-тежкото наказание -  дисциплинарно уволнение. 

Все още не е ясно какво наказание ще бъде наложено на горския служител, организирал частното парти. 

От Регионалната здравна инспекция са изготвили актове за нарушения на противоепидемичните мерки, които ще бъдат връчени на участниците в партито и на собственика на заведението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във