Банкеръ Daily

Общество и политика

Утре тръгва линия 3 на метрото от "Овча купел" до "Горна баня"

В събота пускат за движение четирите километра на третия лъч на метрото през "Овча купел".

Изпълнителният директор на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев изтъкна, че това ще бъде много важен ден, защото това е един от кварталите на София, който е сравнително лошо транспортно обслужван.

По негови думи от центъра на София до "Монтевидео" ще се стига за около 11-12 минути. Очакванията са пътникопотокът в този участък да е около 45 000 души.

В сутрешния пик влаковете ще се движат на 4 минути, а в останалото време - на 5.

Братоев поясни, че в момента не се говори за разширение на столичното метро освен за завършването на третата линия. От нея вече са изградени първите два етапа. Третият и четвъртият етап са по булевард "Владимир Вазов" до квартал "Левски Г".

Шефът на "Метрополитен" изрази надежда, че втората част на годината ще започне строителството им. Става въпрос за 3 км с 3 метростанции, които ще свържат квартал с около 50 000 души. По думи на Братоев пред БНР следващият етап, който трябва да започне в края на годината, е участъкът през "Гео Милев" - "Слатина" - зала "Арена Армеец" - "Техпарк" - "Цариградско шосе". Трасето ще обслужва територии с над 80 000 души население.

Той заяви, че новият участък струва 101 милиона евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във