Банкеръ Daily

Общество и политика

Установени са 1319 изборни нарушения

Преписките по проверки за изборни нарушения са 1319. От тях 56 са изпратени за специални проверки. Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, след като гласува.

"Обвиняемите лица са 13. Досега имаме 95 досъдебни производства. Общо четирима са с мярка “задържане под стража”, каза още той.

"Бившият кмет на Гърмен е задържан за 24 часа. Арестуван е във връзка с купуване на гласове. Купуването на гласове е било за един кандидат", потвърди Цацаров ареста на Ахмет Башев. В Горна Оряховица са задържани три лица с подозрение за купуване на гласовe. 

Главният прокурор посочи, че нарушения има навсякъде, но по-скоро всички са свързани с компетенцията на ЦИК, а не с тази на прокуратурата.

"Гласувах за Пловдив такъв, какъвто трябва да бъде. Пловдив не се описва с епитети, а с име." Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, който упражни правото си на глас в Пловдив. Вярвам в Пловдив. Той има огромен потенциал. Има граждани, които заслужават да живеят в добро, така че гласувам за Пловдив, добави Цацаров.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във