Банкеръ Daily

Бойко Борисов:

Управляващите ви крадат 300 млн. на месец

ГЕРБ ще подкрепи актуализацията на бюджета, заяви лидерът на партията Бойко Борисов в Монтана, където се срещна със симпатизанти.

Той призова депутатите от ГЕРБ следващата седмица да гласуват за актуализацията на Бюджета на държавата. "Ще гласувате за тяхното предложение заради хората", разпореди Борисов.

Присъстващите на срещата в Драматичния театър в Монтана призоваха за предсрочни избори.

"Ако успеят да направят правителство, есента и зимата ще катастрофират, така че ГЕРБ ще се върне с пълно мнозинство. Ако имат разум, ще отидат на избори, ще се преброим в зависимост от вота на хората, от оценката на хората, а не междуличностните ни оценки, на базата на програми, за да се знае: Ние сме за Еврозоната", обясни Бойко Борисов в отговор.

Искам тези млади хора, като се замислят, да видят защо горивото е толкова скъпо. Рафинерията е руска, работи на ишлеме. И всичко по документи се изнася от България и не се плаща данък. А след това с влакове през Сърбия влиза обратно в България. От всеки литър се краде над лев. 300 000 000 ви крадат на месец. Вече една година. Представяте ли си колко сте ограбени?. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при срещата с партийния актив в Монтана. 

"Само задавам въпроси, опровергайте ни, че не е на ишлеме и не се изнася от България. Ако ГЕРБ управляваше горивото щеше да е на максимумът, на който беше", каза още той.

По думите му от управляващите говорят само за постове и пари.

"За нищо друго. Кой на кого и как да даде и вземе. Добре, че беше този вот, за да се разбере, че всичко е било заради пари", добави Борисов. 

Бойко Борисов допълни, че ГЕРБ никога нямаше да допуснат такава криза.

"Кирил Петков казва: "Привнесена е инфлацията". Питам - откъде ти е привнесена? Кой ти я привнесе? Олиото 6,70 лв - а ти си на второ място в Европа по производство на слънчоглед. Как ще ти "привнесат" инфлация, като слънчогледът ти е в България?", попита риторично той.

Според него коалицията сама се е свалила заради корупция и не даване на пари на едни или други да ги откраднат.

Симпатизанти на ГЕРБ в Монтана посрещнаха лидера на партията и бивш премиер Бойко Борисов с "Ние сме шампиони" на Фреди Меркюри.

Време е да сложим край на "промяната", зоват активистите на партията, изпълнили докрай залата в Монтана. На балкона в залата бе разпънат огромен трансперант: "Бойко Борисов може да решава всякакви кризи!"

Заедно с Борисов са председателят на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев, депутатът и бивш вицепремиер Томислав Дончев, депутатът и бивш социален министър Деница Сачева.

"Всичко, оказа се, е било само за пари. Корупция! Корупция в правителството! Те говорят само за постове и пари, за нищо друго! Само за това - кой на кого, как и какво да даде и вземе. И аз искам тези млади хора тук като се замислят, да видят всъщност защо горивото е толкова скъпо. Рафинерията е руска, на територията на България, работи на ишлеме. Петролът е руски, най-евтиният, сибирски. И всичко се изнася. И след това с влакове през Сърбия влиза обратно в България. От всеки литър се краде над лев! И ние го повтаряме вече две седмици. Обаче водещи журналисти сякаш този въпрос не ги интересува. А как ще ги интересува като ни крадат 300 милиона на месец! Представяте ли си, колко сте ограбени", заяви емоционално Борисов.

"Ако ГЕРБ управляваше, горивото щеше да е на цената, на която беше - плюс-минус стотинки. Питам уважаемите медии когато Кирил Петков казва "Привнесена ми е инфлацията", питам - откъде ти е привнесена, кой ти я привнесе?", заяви още той и подчерта категорично: "Ние тая криза нямаше да я допуснем! Не помните ли ,че срещу милиарди щяха да изкупуват жито. Добре че не го направиха. Зверски пиар! И нула. Олиото 6,70 - а ти си на второ място в Европа по производство на слънчоглед. Как ще ти "привнесат" инфлация, като слънчогледът ти е в България", емоционално продължи Борисов.

"Разбирам, че госпожа Нинова казала, че Радев искал да управлява в сянка, а управляващият да е Кирил Петков. Питам - ако сте знаели за такава подготвяна корупция, защо не сте говорили за нея?! Всички сте в кюпа! И пак се връщам на двата милиарда. Асен Василев е усетил какво ще се случи. Коалицията сама се свали - заради корупция и не даване на пари на едни или други да ги откраднат. А двата милиарда не ги използваха, за да не може служебното правителство на Румен Радев да няма какво да харчи", каза Борисов.

"Виждам как медиите се махнаха от Радев, вече не клечат пред президентството", допълни той.

Борисов отправи остри критики към бюджета на ПП: "Те имат една мантра и викат: "Другите са корумпирани, ние сме честни". А те помежду си така се дерат, така си изкарват кирливите ризи, че да се каже, че са "чисти и неопетнени", е обидно".

Лидерът на ГЕРБ отбеляза още: "И да не приемат нашето предложение за бюджета, с ясното съзнание, че това е лош бюджет, ще гласувате за всяко тяхно предложение заради хората. След няколко месеца, когато има ново правителство, ще направим нова актуализация, ще се балансират нещата. Надявам се дотогава на народа да му дойде повече разум и да се види, както се казва, за какво става въпрос".

Facebook logo
Бъдете с нас и във