Банкеръ Daily

Общество и политика

Управляващите ще обсъдят мерки за спасяване на Бургас и Варна от воден режим

Спешни мерки за спасяване на Бургас и Варна от воден режим през 2021 година ще представят следващата седмица на Коалиционен съвет от Министерство на околната среда и водите и НФСБ, съобщиха от политическата формация.

Проблемите с водоснабдяването на най-големите градове по Черноморието е обсъдил днес министърът на околната среда и водите Емил Димитров на на среща с ръководството на партията в Добрич, уточняват от партията. Засегната е била и темата за "критичните нива на язовир "Камчия" - основен водоизточник за Варна, Бургас и редица черноморски населени места".

След инспекция на язовирите "Тича" и "Жребчево", министър Димитров е имал работна среща и с ръководството на НФСБ в Добрич.

Необходимо е спешно изграждане на аварийни деривации на язовир "Цонeво" край Долни Чифлик за резервиране на водоснабдяването на Варна, както и на язовир "Порой" и "Ахелой"  - деривация "Китка" за обезпечаване на водоснабдяването на Бургас и региона през 2021/2022 г.

По време на работната среща с министър Димитров са обсъдени проблемите с водоснабдяването на Добрич, както и с пречиствателната станция, финансирана по Оперативна програма "Околна среда".

Facebook logo
Бъдете с нас и във