Банкеръ Daily

Общество и политика

Управляващите се приравниха с най-мракобесните групи в БКП, смята Радан Кънев

С определянето на десетки хиляди протестиращи, предимно млади хора, формирани като личности в Европейска България, като "лумпени", "платени агитки", "криминални банди" и "тиня на обществото", управляващите се приравниха с най-мракобесните групи в БКП през '90 и '97 г. Това написа на страницата си във Фейсбук евродепутатът Радан Кънев. 

"И ще последват политическата съдба на БКП през '90 и '97, ако следват тази линия. Протестирам срещу БКП от '89, когато бях на 14. Сега съм на 45. И продължавам... За тези 30 години и аз се промених, и България се промени много - предимно за добро. Промени се благодарение на непримиримостта на поколения и поколения българи. Промени се и БКП - днес най-голямата и най-твърдата й фракция твърди, че е "дясна"... И не, не ми е тъжно, че днес протестират хората, които през '89 не са били родени. Нормално е, защото, както казваше Роналд Рейгън: "Никоя битка не е последна. Всяко поколение трябва да обнови и извоюва за себе си безценния дар на Свободата", написа Кънев.

Вчера Радан Кънев разговаря  с председателя на групата на ЕНП в Европарламента, Манфред Вебер.

"Обясних му категоричната позиция на Демократична България в настоящата криза - оставка на Борисов и Гешев, радикална промяна в управлението на прокуратурата, отстраняване на ДПС от икономическата и медийна власт. Споделих мнението си, че сегашното българско правителство не се ползва с нужното доверие, за да преведе страната през кризата, да инвестира почтено и целесъобразно средствата от Плана за възстановяване на ЕС и да адаптира страната към възможностите на Зелената сделка. Преди всичко подчертах, че прибързаната безусловна подкрепа, която групата на ЕНП даде на кабинета, руши доверието в ЕНП. И че пътят към възстановяване на това доверие е ясно и категорично разграничаване и осъждане на модела на Гешев за злоупотреба с прокуратурата и медийно-икономическата империя на Доган и Пеевски", каза евродепутатът. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във