Банкеръ Daily

Общество и политика

Управляващата коалиция отива към разпад, смята Бареков

"Управляващата коалиция ще се разпадне скоро като един от трите субекта - Реформаторски блок, "Патриотичен фронт" и АБВ, или ще напусне сам коалицията, или ще бъде изритан от партньорите си", прогнозира евродепутатът Николай Бареков. 

Той окачестви началото на това управление като фарс, но се надявал краят му да бъде по-добър. 

"Смятам, че проблемът на управлението е в това, че ГЕРБ заложи на удобни коалиционни партньори от гледна точка на това, че те са огладнели от дългото им стоене в опозиция. Тези удобни партньори, обаче залагат огромна мина в бъдещото правителство. Предвиждам, че управляващата коалиция ще се разпадне в много кратък срок", смята Бареков, окачествявайки политическата ситуация у нас от Брюксел. 

По думите му дразгите в Реформаторския блок, в която партиите не могат да се понасят помежду си, както и подкрепата на АБВ и "Патриотичния фронт" към кабинета са несъвместими и трябва да се вземат спешни мерки или това обричало управлението на провал. 

Бареков захапа блока, че с един скромен резултат сега Реформаторите имали претенции за огромен брой министри, заместник-министри и областни управители, което щяло да отврати избирателите. 

"Лъсва алчността на Реформаторите за пари и постове. Фактът, че някакви хорица, при това съпартийци не могат да седнат заедно в едно телевизионно студио, е обида за демокрацията и за българския народ", смята Бареков. Той допълни, че управлението на страната станало на базата на безпринципна коалиция, а хората в нея били от кол и въже. 

И допълни, че вече започвал да се радва, че никой не потърсил коалицията формирана около него и "България без цензура" (ББЦ), за да подкрепи кабинета. По всяка вероятност обаче Бареков или не е проследил изцяло събитията от Брюксел, или вече е забравил, че точно Светлин Танчев и Румен Йончев от ББЦ преговаряха с Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова от ГЕРБ. Именно тогава неговите хора без много да се двоумят споделиха, че са готови да подкрепят правителство с кабинет "Борисов" като отстъпят от предизборните си обещания, само и само, за да се уредят с постове в изпълнителната власт. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във