Банкеръ Daily

Общество и политика

Управляващата коалиция е стабилна, твърди Кънев

Въпреки сътресенията, управляващата коалиция е стабилна, увери лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев, който откри форум на партията в Пловдив. 

Той допълни, че здравният министър Петър Москов ще разговаря следващата седмица с премиера Бойко Борисов за отхвърлените в петък текстове от законопроекта на Москов, свързан с лечебните заведения. 

Кънев определи като оптимистичен провелия се вчера съвет за развитие на коалицията, на който партньорите постигнаха споразумение да поправят и внесат след три месеца новия вариант на антикорупционния закон на Меглена Кунева, който не мина на първо четене в парламента. 

Според него обаче случилото се в здравната комисия вчера е доста песимистично, визирайки решението на депутатите да не приемат ключови текстове от Закона за лечебните заведения, за които настояваше лично министър Москов. 

"Целта на Реформаторския блок е да променя страната, но не всяка партия, която подкрепя управляващите иска това да се случи", коментира още Радан Кънев и допълни, че смисълът блокът да участва в управлението е да работи за промяна в сферите на здравеопазването, антикорупционното законодателство и съдебната власт.

Стана ясно още, че Реформаторският блок в Пловдив най-вероятно ще подкрепи кандидатурата на Здравко Димитров за кмет. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във