Банкеръ Daily

Общество и политика

Управлението стои доста нестабилно през последните месеци, смята политологът Иво Инджов

Иван Гешев успя да се позиционира като трети връх на триъгълника преди епидемията от коронавируса да приспи политическия живот. Сега нещата се връщат на мястото си и се наблюдават интензивни престрелки в този триъгълник. Прави впечатление, че на мушката е президентът Румен Радев“. Това коментира пред БНР политологът доц. Иво Инджов, преподавател във Великотърновския университет. Според него размяната на есемеси в триъгълника не е самоцелна, а ескалира напрежението.

„Атаката срещу президентския съветник не е много добре изпипана. Очевидно се цели отклоняване от вниманието към премиера Бойко Борисов. Няма един сюжет. Такива комуникационни срещи – есемеси, чатове, аудиозаписи, се вкарват в масирана употреба и не знаем кое е истина и кое лъжа“, посочи политологът.

По думите му, ако бизнесменът Васил Божков разполага с по-силни карти, може да провокира много сериозни въпроси от страна на политическите сили и гражданските движения.

Доц. Инджов допълни, че управлението стои доста нестабилно през последните месеци. „Като опизиционен фактор се позиционира президентът Румен Радев... БСП не може да мобилизира парламентарна подкрепа след себе си. Тя не може да генерира и от обществена подкрепа, защото страда от достоверност на посланията. БСП не знае каква партия да бъде”, коментира още той.

По думите му извън парламента градската десница е опозиция с аргументирани критики, но трябва да излезе от руслото на това само да критикува прокуратурата и да иска съдебната реформа като единствената панацея.

Очакванията на политолога са политическите сили и гражданските обединения да имат по-ясни и калибрирани послания какво искат в предизборния период. Само с критики срещу управляващите или опонента не става.

Facebook logo
Бъдете с нас и във