Банкеръ Daily

Общество и политика

Управлението на ГЕРБ е пълен провал, твърди Карадайъ

S 250 9ce812d6 5f67 43c0 a1ce 37b4ce93f28d

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отправи остра критика към ГЕРБ на специален брифинг след днешното заседание на Централния съвет на партията. Той е категоричен, че сегашното управление е пълен провал и отговорността за това носи Борисовата формация.

"Демокрацията и сигурността на страната са под заплаха", твърди още Карадайъ. По думите му дълг е на ДПС да защити България.

В декларация, изготвена по време от съвета, движението е направило анализ на евроизборите и обществено-политическата обстановка в страната. Набелязани са необходимите мерки за действие. Също така са обсъдени кандидатурите за кметове и общински съветници за предстоящите местни избори. В становището на ръководството на ДПС се казва още, че популистко-националисткото управление заплашва мира и сигурността на страната. В документа е констатирано, че е имало опит за компроментиране на евроизборите. 

На заседанието на Централния съвет са били отчетени липсата на реформи, влошаване на състоянието на здравните услуги, на образованието и нарушаването на правата и свободите на българските граждани, както и нарастването на бедността. Обсъдени са били и последните скандали.

От ДПС смятат, че провалът на управлението наближава. "Длъжни сме да защитим свободата и правата на всички български граждани. ДПС заявява своята категорична позиция, че управлението в страната е пълен провал и основана вина за това носи ГЕРБ. Рисковете за сигурността изискват отговорно поведение за бъдещето на страната. Мирът и демокрацията трябва да бъдат защитени. Бедността расте, омразата и разделението продължават. За нас е важно в местното самоуправление да влязат партии и политици, които са доказали привързаността си към европейските ценности и демокрацията“, подчерта Карадайъ.

По думите му изборните правила отново се променят в последния момент. "Държавата абдикира от задължението си да осигури честни и прозрачни избори. Вместо държавата да закупи машините и да гарантира сигурността и сертификацията им, управляващите необосновано предлагат отмяна на машинното гласуване", посочи Карадайъ. Твърдата позиция на ДПС е не само за машинно гласуване, но и за машинно преброяване на гласовете. Това ще премахне субективния фактор. Лидерът на движението призова всички партии, държавни органи и институции да бъдат на висотата на своите правомощия и да гарантират честни избори.

Целта на партията на предстоящия вот е да запази влиянието, което има в местната власт, ако може и да го разшири.

Facebook logo
Бъдете с нас и във