Банкеръ Daily

Общество и политика

Управлението е като клуб по самодейност, смята лидерът на ДПС

Председателството на Съвета на Европейския съюз изисква нова визия и нова управленска формула на принципа на базов консенсус. Само така можем да се възползваме от историческия шанс да заемем подобаващото достойно място в европейското семейство. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната на Народното събрание в декларация от името на групата за новия политически сезон. 

"Вместо управление на страната чрез работещи институции и администрация, ставаме свидетели на дейности, характерни за клуб по самодейност. Така държава не се управлява. Какво ни представи по същество тази програма – липса на ясна визия за бъдещо развитие, набор от по-скоро пожелателни декларации и мерки, които не само не гарантират постигането на набелязани добри цели, а разкриват неспособността на управляващите да постигнат икономически растеж, социална отговорност и европейско качество на живот. Тази програма е поредното доказателство за хаос в управлението и предпоставка за това е грешната формула за управленско мнозинство", каза Карадайъ.

Според него липсва нормалност в управлението, което е откровена подигравка с цялата нация и Европа.

"Коалицията губи позиция и опитите за вдигане на рейтинга изглеждат смешни. На прага на Председателството България няма право да се отдалечава от европейските ценности“, заяви председателят на ДПС. 

Той поздрави всички мюсюлмани по случай Курбан байрам и да им пожела светли празници.

"Нека този празник да ни направи по-човечни, по-добродетелни и по-мъдри. Нека да донесе здраве и берекет на всички“, каза Карадайъ.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във