Банкеръ Daily

Общество и политика

Уникални изрисувани щраусови яйца в Зоологическа градина – София

Ученици от Националната гимназия по приложни изкуства „Свети Лука“ изрисуваха осем яйца на щрауси от Софийския зоопарк. Яйцата не са били измътени успешно от двойката щрауси и след като са били почистени и обработени, са предоставени от Зоопарка за реализацията на художествения проект, свързан с Великденските празници.

Уникалните яйца може да видите в арт инсталацията в близост до централния вход на Зоопарка и ,ако желаете – може да участвате в благотворителен търг и да се сдобиете с едно от тях. Изпратете своята оферта и описание на яйцето, което искате на следния имейл адрес: [email protected] до 8 април – Лазаровден, когато от 11 часа на откритата сцена при слона в Зоопарка ще започне концерт посветен на Деня на осиновителите  на животни и дарители на зоопарка. В края на концерта в 13 часа ще може да получите Вашето яйце от директора на Столичния Зоопарк г-н Добромир Бориславов в сградата на Екологичния център.

Началната им цена на всяко яйце е 60лв. Събраните средства ще бъдат използвани за осигуряване на грижата за новите обитатели на езерото – двойка лебеди. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във