Банкеръ Daily

Общество и политика

Унгарският президент поздрави Борисов за широката коалиция от "четири блока"

Президентът на Унгария Янош Адер поздрави премиера Бойко Борисов за убедителната победа на изборите и за усилията, които министър-председателят е положил, за да бъде съставено правителство при тази широка коалиция, която не е от четири партии, а от четири блока. Борисов разговаря днес с президента на Унгария, в рамките на неговото официално посещение в България.

По време на срещата Адер е изразил удовлетворението си, че разговаря с премиера само ден след началото на дейността на кабинета и изрази убеждението си, че този факт доказва, че няма време за губене.

„Наистина положихме сериозни усилия за сформирането на правителството и бяха направени компромиси от всички партии, като в същото време успяхме да запазим своята идентичност“, подчерта в рамките на Борисов.

По време на разговора той запозна президента на Унгария с тежкото наследство, оставено от предишната власт и изрази опасенията си от това, че има редица провалени програми по линия на европейското финансиране. Борисов отбеляза и че днес министрите са разгледали проект за актуализация на държавния бюджет.

Пред Борисов президентът Адер изрази готовността си за подкрепа и сътрудничество.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във