Банкеръ Daily

Кандидатът за президент на ГЕРБ ще бъде:

Умен, красив, с опит, приет на Запад, с добри отношения на Изток

Умен, красив, с опит, приет на запад, с добри отношения на изток, коренно различен от сегашния разединител на нацията. Такъв ще е профилът на бъдещия кандидат-президент, който ГЕРБ ще издигне, обяви по време на пресконференция в централата на партията лидерът Бойко Борисов.

"Няма да съм аз категорично", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира актуалната политическа обстановка и разкритикува приетия Изборен кодекс, предложен от "Има такъв народ".
Борисов изрази притеснение за управлението на държавата в следващите месеци и година време.

"Пет партии можеха да направят кабинет още преди 20 дена", каза Борисов и допълни, че вместо това сега Корнелия Нинова се оправдавала: дайте по-бързо да върнем мандата, защото Борисов продължава да управлява.

"Да не управлявам, седя си и искам да ме пуснете, вие не ме пускате зорлем, защото не можете, не знаете, не носите отговорност, страх ви е", каза Борисов по повод връщането на мандата от третата политическа сила в парламента "БСП за България".

Борисов съобщи, че все още нямат кандидати за членове на ЦИК, защото няма методология и не е ясно, какви трябва да са кандидатите. "Може да са само шампиони по шах, бокс или планинско ориентиране, ние не знаем", коментира той.

"Българският народ е мъдър. Той слуша, чете и ще започне да си задава същите въпроси, които си задаваме и ние. В един момент ще осъзнае, че дори и Тодор Живков не е имал президент, премиер, ЦИК, за да се яви на избори. А Румен Радев е точно такъв в момента. Българинът не обича диктатурата", коментира Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във