Банкеръ Daily

Общество и политика

Украинецът с подозрение за коронавирус в Стара Загора е добре

Състоянието на украинския гражданин, който се изследва за коронавирус, е много добро тази сутрин.

Днес се очакват резултатите от изследванията за коронавирус от Националната референтна лаборатория, които са направени вчера.

Мъжът е настанен в болницата за наблюдение след еднократно повишаване на температурата.

Той е с постоянно жителство в Стара Загора, но през последните три години е пребивавал в Китай, откъдето се е прибрал на 4 февруари.

Украинецът е потърсил консултация с български медици още при кацането си на летище София. Това съобщи за БТА д-р Златина Нанева, директор на Регионалната здравна инспекция.

Състоянието му тази сутрин е много добро, няма симптоматика за вирусно заболяване, коментира пред БТА проф. Йовчо Йовчев, директор на Университетската болница.

Броят на жертвите на коронавируса в континентален Китай достигна 1765 души, след като в провинция Хубей бяха отчетени още 100 смъртни случая, предаде Франс прес, позовавайки се на публикувани днес официални данни.

Броят на новите случаи на зараза в Хубей достигна 1933 души, малко повишение след три последователни спада, съобщават властите на провинцията, станала епицентър на епидемията. Общо в Китай бяха заразени най-малко 70 400 души.

Извън континентален Китай бяха потвърдени близо 600 случая на заразяване в трийсетина страни, но те доведоха само до пет смъртни случая - по един в Хонконг, Тайван, Япония, Филипините и Франция.

Световната здравна организация изпрати в Китай експерти, които снощи са започнали да обсъждат епидемията с китайските си колеги, съобщи АФП.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във