Банкеръ Daily

Общество и политика

УЕФА затваря "Васил Левски" и ни налага глоба

УЕФА ни наказва с 85 000 евро глоба и затворени изцяло трибуни за европейската квалификация срещу Чехия заради расистките прояви.

Дисциплинарната комисия наложи санкцията заради проявите на расизъм в мача с Англия (0:6). 75 000 евро е глобата за проявите на расова и друга дискриминация по време на мача, а още 10 000 са заради освиркване на химна на гостите. 10 000 евро получи и Английската асоциация, защото гостуващите фенове също не уважиха "Мила Родино" преди двубоя. Националите може да изиграят и още един домакински официален мач без публика, ако срещу чехите или в следващите 2 години има каквато и да е провокация.

Очаква се родната централа да предприеме кампания за допускането на стадиона на деца до 14 г., което е позволено от УЕФА при такава санкция. За това ще помогне и сравнително удобният час на двубоя - 19 ч на 17 ноември.

Българският футболен съюз ще информира допълнително притежателите на пакетни билети за мачовете на националния отбор за начините, по които ще бъдат компенсирани за невъзможността да гледат наживо последния двубой от европейските квалификации срещу Чехия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във