Банкеръ Daily

Общество и политика

Удължават срока за регистрация на кладенци в населени места с две години

Срокът за регистрация на кладенците в населени места да се удължи с две години - до 28 ноември 2022 г. Това предвиждат промените в закона за опазване на околната среда, приети на първо четене в парламента.

Условието е те да се използват за задоволяване на собствените потребности. От отсрочката могат да се възползват и собствениците на водовземни съоръжения за подземни води.

Промените са стъпка в посока облекчаване на хората и избягване на рисковете за здравето им в епидемиологичната обстановка, твърдят управляващите. „Нека в това време бъде доизчистено нещо, което към момента спъва гражданите да изпълнят разпоредбите на закона. Особено в тази напрегната ситуация, смятам, че с две години удължаването на срока е изключително важно и изключително навременно“, каза Красимир Богданов от „Обединени патриоти“.

От БСП обявиха, че няма да се противопоставят на закона, но обвиниха властта в несвършена работа. „Това е поредният закон, на който удължаваме или променяме срока. Тази разпоредба е приета още 2016 г. и явно някой в продължение на години е спал и не си е свършил работата“, каза Манол Генов.

От левицата казаха още, че между първо и второ четене ще внесат поправки за засилване ролята на местната власт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във