Банкеръ Daily

Общество и политика

Удължават срока за подаване на оферти по обществената поръчка на ЦИК

С една седмица е удължен срокът за подаване на оферти по обществената поръчка на Централната избирателна комисия за доставка на 9 600 машини за гласуване за предстоящите парламентарни избори. Първоначалният обявен краен срок изтече в полунощ, но заради техническа корекция в публикувана документация, се дава още една седмица за подаване на документи от желаещите. 

Централната избирателна комисия откри малко повече от две седмици състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка за доставка на 9600 специализирани устройства за електронно машинно гласуване с инсталирани системен и приложен (реализиращ изборните процеси) софтуер, включително и на софтуера, който управлява специализираните хардуерни устройства в пълен комплект с изходния код. Системният и приложният софтуер трябва да имат възможност да се модифицират за всякакъв вид избори, предвидени в Изборния кодекс, без намеса на доставчика.

Доставчикът трябва да помогне и при осъществяването на дейностите и процесите, представляващи логистично осигуряване и обслужване на специализираните устройства за електронно машинно гласуване при произвеждането на избори за народни представители през 2021 г. и обучение на ЦИК, РИК и СИК за работа със специализираните устройства за електронно машинно гласуване.

Максималната прогнозна стойност на обществена поръчка е в размер на 36 000 000 лева без включен ДДС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във